06/02/2023

U Periodu 2012 – 2013. „Internacionalni konzorcijum za solidarnost“ je započeo implementaciju projekta „Inkluzija starih Roma kroz organizovanje društvenih aktivnosti u lokalnoj zajednici“ finansiran od strane Nemačke fondacije „Sećanje, odgovornost, budućnost“ i grada Vranja. Projektne aktivnosti se sprovode na teritoriji opština Bela Palanka, Vranje i Vranjska Banja i servisiraju 330 korisnika starih Roma, preživelih žrtava Holokausta.
Osnovni cilj projekta je prevazilaženje marginalizacije starih Roma u lokalnoj zajednici i pomoć u aktivnom učešću starih u životu lokalne zajednice kao punopravni, uvaženi članovi.
Projekat se sprovodi u partnerstvu sa udruženjem građana „Đurđevdan“ iz Bele Palanke i „Romski kulturni centar“ iz Vranjske Banje.
Projektne aktvinosti se sastoje od redovnih klupskih aktivnosti, radionica, društvenih događaja i geronto usluga – pomoći u kući.

 

Brošura “Priče o Vasilici” pripremljena je u okviru projektnih aktivnosti “Inkluzija starih Roma kroz organizovanje društvenih aktivnosti u lokalnoj zajednici“ 2012-2013 finansiranih od strane Nemačke fondacije “Sećanje, odgovornost, budućnost”i Grada Vranja.
Najtoplije se zahvaljujemo Nemačkoj fondaciji i Gradu Vranju na finansijskoj podršci zaštampanje ove brošure.

 

Brošuru možete preuzeti OVDE.