06/02/2023

Volonteri – HVALA!

 

Od početka rada u Srbiji, ICS je imao čast da sarađuje sa velikim brojem volontera iz Italije i Evrope. Ovi mladi ljudi pružili su značajan doprinos uspehu naših programa i doneli radost velikom broju dece i mladih. Dugujemo im zahvalnost!

Organizacija „Lunaria“, koja je članica ICS-a, sprovodi projekat „Supporto alla Giovane Serbia“ (Podrška mladima u Srbiji), u okviru koga mladi iz različitih zemalja Evrope provode u proseku 6 meseci kao volonteri na programima ICS-a u Srbiji.

ICS organizuje doček i smeštaj volontera, upoznaje ih sa programima, lokalnom zajednicom, običajima i kulturom. Nakon perioda prilagođavanja, volonteri pronalaze svoje mesto u programima i vrlo često samostalno predlažu na koji način žele da budu angažovani. Njihove inicijative i kontakti uvek su bili izuzetno korisni i vredni!

Decembra 2004., Rocco Fischetti iz Italije i José Miguel Vilar Bou iz Španije stigli su u Niš, sa željom da sa nama provedu narednih 9 meseci.

Januara 2005. stiže i Nadia Duriez i svo troje ostaju u Nišu do avgusta, odnosno septembra 2005. Pogledajte fotografije!